c_tl over_banner c_tr
Registered users
Username:
Password:

Log me on automatically next visit?


Random image

BBV098@Batu Gajah
BBV098@Batu Gajah
Comments: 0
nkt8001




Taiping Railway Station
Previous image:
Taiping Railway Station  
 Next image:
Taiping Railway Station

Taiping Railway Station

            

Taiping Railway Station
Description: With Ekspres Langkawi 7dn at the platform area.
Keywords:  
Date: 16.07.2010 07:18
Hits: 4148
Downloads: 0
Rating: 1.35 (35 Vote(s))
File size: 98.5 KB
Added by: Angsa3212

EXIF Info
Make: OLYMPUS IMAGING CORP.
Model: SP590UZ
Exposure time: 0.5 sec(s)
Aperture value: F/2.8
ISO speed: 400
Date created: 28.06.2010 22:47:48


Author: Comment:
erie3989
Member

Join Date: 16.11.2009
Comments: 29
Kenangan 1998..

Jatuh tergolek dok kt sini gara-gara tak sempat-sempat nak turun tren hanya kerana nak beli air 100 Plus. Malu,malu...
22.07.2010 11:30 Offline erie3989
Angsa3212
Member

Join Date: 17.01.2008
Comments: 604
Hahaha...

Kat sini jugak la aku nyaris nak tertinggal teren EL aku gara2 syok sangat amik gambo kat stesen. Tengok2 je teren dah mula gerak laju. Apa lagi, jadik red indian la aku kejo ketapi lari kat platform.
23.07.2010 02:57 Offline Angsa3212
kanchan kirana
Member

Join Date: 20.11.2009
Comments: 97
hmmmm

masa zaman mel dulu....mak aku siap beli nasi lemak lg dr peniaga yang bawa raga kat platform....jual beli melalui tgkp je.......x ingat stesen mana....tapi skang.....full window da.....x dapek nak nolong....hehe
31.07.2010 11:04 Offline kanchan kirana
Angsa3212
Member

Join Date: 17.01.2008
Comments: 604
Hmm...

Skang punya stail, penjaja beli tiket poie dan balik ke suatu destinasi, naik teren dan menjaja sepanjang gerabak sampai la ke stesen berikutnya. beliau turun dan tunggu teren yang berikutnya dan bila teren sampai, beliau naik dan menjaja sepanjang gerabak hingga la ke stesen yang dia naik tadi tu untuk turun.
02.08.2010 03:31 Offline Angsa3212
Ashmil AG
Member

Join Date: 05.06.2009
Comments: 120
Yaa...

Trend berniaga cam tu I dh tgok since I was small boy about 15 years ago...I not so sure same ada pakcik or makcik tu beli tiket or not...The only I remember, dia bwak bakul kiri kanan...1 side karipap and another side bwak ns lemak...IINM, beliau naik/turun somewhere kt stesen Bkt Mertajam...
20.08.2010 04:51 Offline Ashmil AG ashmil_1986 at yahoo.com.my
Angsa3212
Member

Join Date: 17.01.2008
Comments: 604
Aisle Hawkersz..

Diorang beli tiket and mostly dah kaotim ngan pegawai2, stesen master dan ticket checker... Kebanyakannya dah establish perniagaan diorang kat certain2 local/mail train dan wilayah yang tertentu.
20.08.2010 08:59 Offline Angsa3212



Previous image:
Taiping Railway Station  
 Next image:
Taiping Railway Station