c_tl over_banner c_tr
Registered users
Username:
Password:

Log me on automatically next visit?


Random image

25110 Pulau Pinang @ Tampoi
25110 Pulau Pinang @ Tampoi
Comments: 0
Angsa3212




suspected station melaka
Previous image:
halt platform  
 Next image:
bridge

suspected station melaka

            

suspected station melaka
Description: Suspek lokasi stesyen bandar melaka ( belakang Maybank Jln Hang Tuah,dahulu tempat ini ada lah quaters Tnb,sekarang rancak untuk pembinaan hostel Uitm.Saya cuba dapatkan pertolongan kontraktor untuk mendapatkan apa2 struktur jika di jumpai semasa penggalian tapak.
Keywords:  
Date: 06.10.2010 14:36
Hits: 3721
Downloads: 0
Rating: 1.00 (4 Vote(s))
File size: 205.6 KB
Added by: hafizam

EXIF Info
Make: Nokia
Model: 6120c
Aperture value: F/3.2
Date created: 05.10.2010 18:15:47
Focal length: 4.9mm


Author: Comment:
Angsa3212
Member

Join Date: 17.01.2008
Comments: 604
Hmm...

Tak silap kita, tempat yang menjadi tapak stesen Melaka adalah stesen bas lama di area Hang Tuah Mall...
http://img546.imageshack.us/img546/7236/ktm0earlyphotomalaccara.jpg

Skang langsung tak nampak bayang stesen, apatah lagi peninggalan rel keretapi dan sleepernya.
07.10.2010 00:43 Offline Angsa3212
hafizam
Member

Join Date: 24.09.2010
Comments: 105
ermmm

memang tapak bus stand lama sampai ke bangunan baru ini ada lah stesyen lama.Bus tand lama menghala ke belakang lbh kurang 100 mtr dr bangunan baru in.Problem nya banyak org2 lama tak berapa ingat.Tapi majoriti kata belakang Uitm bandar melaka sekarang.Nanti sy risik dgn apek2 yang keja kat pejabat lama Nan Yang Siang Pau dkt2 situ.Bangunan tu pun namlam lama tu.i
07.10.2010 04:07 Offline hafizam
hafizam
Member

Join Date: 24.09.2010
Comments: 105
map google

ok mmg sy ada tengok map lama tu dlm ktm punya sejarah,yang bertanda X tu bukan tapak bus stand lama.Bus Stand lamaberada di sebelah bangunan putih ( sekarang pasaraya Ocean ) dahulu tapak kilang papan Sin Foh Sawmill,saya ingat tempat ini masa kecik2 dulu tahun 75.Peta lama tu mmg tunjuk stesyen tu hampir dengan tepi sungai.
07.10.2010 05:03 Offline hafizam
rosli24118
Member

Join Date: 19.03.2011
Comments: 13
orang cakap.....

Diorang cakap ada tiang lampu lama, tiang telifon lama serta pagar lama belakang Kampus UItm Bandar Melaka... Mungkin kot?
03.04.2011 18:25 Offline rosli24118



Previous image:
halt platform  
 Next image:
bridge